Tehnička i integrirana zaštita podataka

Opis seminara

Prilikom usklađivanja s Uredbom, voditelji obrade često najveću pažnju posvećuju jasno određenim, pravnim zahtjevima – obveza imenovanja službenika za zaštitu podataka, vođenje evidencije aktivnosti obrade, uređivanje ugovornih odnosa s izvršiteljima obrade i dr. Tehničke mjere zaštite, međutim, vrlo često ostanu u drugom planu.

Što su uopće tehničke i organizacijske zaštitne mjere? Što je to „tehnička i integrirana zaštita podataka“ kako je definirana člankom 25. Uredbe i zašto sve češće čitamo o kaznama koje izriču nadzorna tijela upravo zbog kršenja ovih zahtjeva? Na kraju, čemu u svemu tome služi procjena rizika?

U tijeku ove jednodnevne praktične radionice, polaznici će se najprije upoznati s tipičnim tehničkim i organizacijskim mjerama zaštite osobnih podataka, a potom i s osnovama informacijske sigurnosti i procjenom rizika kao jednog od ključnih alata pri sustavnom i učinkovitom upravljanju zaštitom osobnih podataka na razini cijelog poslovanja. Na kraju seminara će se kroz interaktivnu diskusiju s polaznicima donijeti zaključci o primjerenim tehničkim i organizacijskim mjerama zaštite za svaki ponuđeni scenarij.

Seminar je namijenjen službenicima za zaštitu podataka, te voditeljima odjela i/ili poslovnih procesa – svi oni će se kroz osnovne pojmove informacijske sigurnosti i radionicu procjene rizika naučiti kako uspješno komunicirati s IT i drugim relevantnim odjelima, te kako odrediti primjerenu razinu zaštite osobnih podataka u svakoj obradi.

Predavači

Vlatka Vuković

CIPP/E, ISO 27001 LA

Ivan Horvat

CIPP/E, ISO 27001 LA

Ishodi učenja

Po završetku seminara, polaznici će naučiti:

  • što su načela povjerljivosti, cjelovitosti i dostupnosti (CIA) i kako se odnose na poslovni informacijski sustav,
  • prepoznati i razumjeti tipične tehničke i organizacijske mjere zaštite,
  • kada i kako je korisno povezati tehničke i organizacijske mjere za bolju zaštitu,
  • identificirati potencijalne rizike u obradama osobnih podataka,
  • provesti jednostavnu procjenu rizika,
  • zaključiti koje su primjerene tehničke i/ili organizacijske mjere zaštite osobnih podataka u skladu s rezultatima procjene rizika.

Sljedeći termin

ZAGREB, rujan 2020.

Trajanje

1 dan

Cijena

1.800,00 kn + PDV

Prijavite se

15 + 12 =

Osobne podatke koje nam ovom prilikom dostavite koristit ćemo kako bismo kontaktirali s Vama u vezi termina i drugih informacija bitnih za sudjelovanje na odabranom seminaru, kako bismo Vam mogli osigurati mjesto na seminaru, te kako bismo Vam mogli dostaviti ponudu za plaćanje naslovljenu na organizaciju. Detaljne informacije o obradama osobnih podataka možete pronaći u našoj Obavijesti o zaštiti osobnih podataka.

Učite od stručnjaka s praktičnim iskustvom

Svoja znanja i iskustvo potvrdili smo stjecanjem industrijskih certifikata u području zaštite osobnih podataka i informacijske sigurnosti, a naš individualni pristup polaznicima u malim grupama kroz praktične primjere i vježbe garancija je uspjeha.

N

Vrhunski predavači s praktičnim iskustvom iz industrije

N

Edukacija za manje grupe polaznika

N

Sadržaj seminara potvrđen iskustvom

N

Brojne vježbe, primjeri i interaktivna diskusija